Nick w GPGNet: _Scorpio_
Klan: Black Legion Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 515 Skąd: I co jeszcze?
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 20:33 Jednostki eksperymentalne UEF
Jeśli w bazie którejś z trzech frakcji osiągnięty zostanie ostatni, trzeci poziom rozwoju technicznego, przed graczem otworzy się dostęp do jednostek eksperymentalnych. Mogą one występować na polu bitwy pojedynczo, jednak wsparcie tych ogromnych, pancernych kolosów jest w stanie przechylić szalę zwycięstwa na korzyść ich dowódcy. Każda ze stron konfliktu dysponuje trzema takimi unikalnymi maszynami bojowymi. A chociaż koszty ich produkcji i użytkowania są wprost przerażające, ten kto pierwszy zbuduje Latającą fortecę CAR, czy Monkeylorda w zasadzie wygrywa całą wojnę.
United Earth Federation (Zjednoczona Federacja ziemi)
Podstawową jednostką unikalną Federacji jest Fat Boy - mobilna fabryka osłonięta bardzo grubym pancerzem i uzbrojona w potężną broń przeciwko wszystkim rodzajom maszyn Aeonów i Cybran. Chociaż porusza się bardzo wolno, jest w stanie razić cele w powietrzu, na lądzie i wodzie za pomocą torped, sześciu działek i innych dodatkowych rodzajów oręża. Niestety fabryka może ulec w walce z Galaktycznym Kolosem lub Monkeylordem, choć z pewnością uczyni to dopiero po długiej walce.
Kolejną jednostką specjalną opisywanej frakcji jest Artyleria Strategiczna Mavor. Nie ma ona maksymalnego zasięgu (co oznacza, że może razić obiekty na całej planszy gry) i niszczyć nawet najcięższe tarcze ochronne za pomocą jednego strzału. Nikt i nic nie ukryje się przed Grubą Bertą Federacji. Niestety czas produkcji tej jednostki jest irytująco długi.
Ostatnią z unikalnych maszyn UEF jest podwodny lotniskowiec - Atlantis. Podobne projekty powstawały w trakcie ostatniej wojny na Ziemi (na przykład francuski Surcouf), jednak nie zostały zrealizowane. Dzięki swoim niezwykłym zdolnościom Atlantis jest w stanie transportować samoloty na duże odległości i unikać wykrycia przez wroga kiedy przebywa pod wodą. Dodatkowo jest uzbrojony w torpedy i rakiety przeciwko marynarce i samolotom.
Nick w GPGNet: ozonex
Klan: supremecommander.pl
Nazwa w steam: ozonex_o3 Pomógł: 9 razy Wiek: 20 Dołączył: 23 Mar 2007 Posty: 1206 Skąd: Z Ziemi
Wysłany: Pon 17 Wrz, 2007 20:48
serio? a zerknij na swój nick nie oznacza to że już nikt niedostanie, Lopatnik zrobił całkiem sporo artykułów więc właściwie ma przyjaciela w kieszeni więc już go dostał, a jak reszta będzie dalej robić to też dostanie (mam dobry humor bo przyszedł mail ze sklepu że jutro będzie u mnie płyta główna i ram xD )
Zotac 9600GT 512mb
WD Black Edition 32mb 500GB sataII
Asus P5N-T Work Station
Nick w GPGNet: WojterEX
Wysłany: Wto 16 Paź, 2007 22:47 Re: Jednostki eksperymentalne UEF
[quote=Niestety fabryka może ulec w walce z Galaktycznym Kolosem lub Monkeylordem, choć z pewnością uczyni to dopiero po długiej walce./quote] No nie wydaje mi sie monkeylord potrzebuje 10-15 sekund na zniszczenie go a jak dopiero co odpala laser to 30 a GK może trochę mniej
Nick w GPGNet: lord_darth_viadro Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 1445 Skąd: Kolo Poznania
Wysłany: Czw 18 Paź, 2007 13:29
wogóle sr w tej grze jest takim imba expem moim zdaniem. Jedyne czego sie obawia to SAM. Mobilne T2 AA nie robi na nim żadnego wrażenia, a 20 myśliwców T3 potrzebuje dużo czasu na jego rozwalenie. Wystarczająco dużo by SR mógł się wycofać, lub wezwać wsparcie własnych myśliwców. CZAR to przy nim shit. Mam nadzieje, że zostanie to poprawione w FA. Chyba wszyscy się ze mną zgodzą.
Nick w GPGNet: Velturek Pomógł: 1 raz Wiek: 16 Dołączył: 13 Maj 2007 Posty: 105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: Pią 19 Paź, 2007 15:47
czar to totalna porażka...
nawet po zwiekszeniu HP i tak ma go zamało. przynajmniej powinien miec 25k... a ma 7500 wszystie EXPy aoenów są słabe
a co do uef, to przydatny tylko spaslak...
mavor - zaaa duzo sie buduje i kilka tarcz go zatrzyma - inwestycja bez sensu
atlantyda - czasami sie przyda, ma dobre aa i torpedy ale kto na rankingowkach to buduje?
Nick w GPGNet: lord_darth_viadro Pomógł: 13 razy Wiek: 20 Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 1445 Skąd: Kolo Poznania
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 01:18
25k? bez przesady Ja bym zwiększył cenę massy do ceny SR, zwiększył hp do 12k i zmodyfikował jego laser tak, by zadawał obrażenia obszarowe w promieniu 300m, wtedy wszyscy byli by zadowoleni.
Nick w GPGNet: SeliG_pl
Nazwa w steam: SeliG_pl Pomógł: 3 razy Wiek: 20 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 283 Skąd: wieś Zgorzała
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 22:59
czy przypadkiem to nie jest dział UEF'u, a nie Aeonu ? btw mogli by mu dać 15k życia i byłbym zadowolony jak zaatakowałem Carem wrogą bazę to go sprzątnęły 2 SAMy i chyba 4 aaT2
Wysłany: Sob 20 Paź, 2007 23:32
ej widzieliście kiedys by z mavora zestrzelic CZARka? Ja widziałem coś takiego w wykonaniu Scathis'a. I ostatnio zniszczyłem SR 2 bombowcami T3 jak wylądował