Nick w GPGNet: -_Ghost_-
Klan: TheKillPoint TKP Pomógł: 4 razy Wiek: 17 Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 280 Skąd: Ziemia Obiecana xD
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 19:52 Crysis vs Crysis Warhead
Chcę sobie sprawić Crysisa - tylko nie wiem, którego. Którego lepiej wziąć? Cena ta sama. 45 czy tam 50zł w Empiku. Jutro kupuję.
Która część jest lepsza w aspektach:
- grafiki i jej optymalizacji (na screenach wyglądają obie zabójczo, liczę u mnie, że pójdzie na Entuzjasta bez AA w 1280x1024 )
- fabuły (jeśli się czymś różnią, ale ogólnie to to samo, tak?)
- kampanii, jej "fajności", długości itp
- bardzo ważne: multiplayer (no bo na nim się siedzi ;p): jakie tryby, ile osób gra w to i tamto i ogólnie który multiplayer jest lepszy. Crysis Wars tylko do Warheada?
- stopnia trudności
- urozmaicenia rozgrywki (a nie wszystko "idź tam, wyrżnij wszystkich")
Za Warheadem przemawiają 2 rzeczy:
- nowsza
- kilka nowych broni.
Nick w GPGNet: Ivor94
Nazwa w steam: Ivor94
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 20:12
Graficznie niewiele się różnią. Jeśli chodzi o fabułe, to Warhead jest bardzo krótki, ale dynamiczny - prawie non stop strzelasz . Podstawka jest dość długa, ale dynamizmu też nie brakuje. Stopień trudności - obydwa grałem na łatwym i podstawka jest jednak prostsza. Misje przeważnie polegają na tym, że zaczynasz na jednym krańcu mapy, musisz iść do drugiego, a po drodze dostajesz jakieś dodatkowe misje jak np. wykradnięcie danych od wroga. Tak jak napisałeś, w Warheadzie są nowe bronie, niektóre bardzo fajne.
Jeśli chcesz cieszyć się długością fabuły i wiedzieć o co caman to polecam podstawkę
Nick w GPGNet: nie mam Pomógł: 2 razy Wiek: 15 Dołączył: 30 Lis 2007 Posty: 137 Skąd: pod Poznaniem
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 20:17
Powiem tak Warhead to uzupełnienie jedynki. Wyjaśnia kilka tajemnic, nowe bronie + kilku przeciwników. Do tego duuużo wybuchów i większa widowiskowość. Grafika to samo. Ja wybrałbym Crysisa jako, że lubię mieć wszystko po kolei. Fabularnie to oba leżą i kwiczą, ponieważ w ogóle ich nie pamiętam dokładnie xD
PS. A i jeszcze stosunek długość - cena zdecydowanie jedynka.
PS 2 Multi wg mnie ssie, ale to tylko moje zdanie
Nick w GPGNet: Kris_Dourel
Klan: Looking For Party [LFP] Pomógł: 22 razy Wiek: 17 Dołączył: 04 Maj 2007 Posty: 1602 Skąd: brać warny?
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 22:03
Łopatnik pewnie przewidział, że napiszę! xD
Skymad napisał/a:
- grafiki i jej optymalizacji
równo, żadnych optymalizacji
Skymad napisał/a:
- fabuły
IMO podstawka jest gorsza pod tym względem, ale zawiera sporo informacji ktore pojawiaja sie w Warheadzie. Ja również lubie mieć wszystko po kolei i wybrałbym podstawkę, ale... (patrz multi ^^)
Skymad napisał/a:
- kampanii
obie fajne, ale grałem w Crysisa nie dla fabuł
Skymad napisał/a:
- bardzo ważne: multiplayer
nooo... wiele osób jest zdania takiego, że Wars (jest na 2 płytce w pudełku z Warheadem) jest super i zdecydowanie lepszy od podstawki. Poprawione błędy, lepsze tryby rozgrywki, więcej broni, map, na dodatek system, podobny do tego z CoDa, który za ciebie ściąga fanowskie mapy (którego brak w podstawce). Swego czasu na podstawce tez byś pograł, ale niestety tu muszę cię ustrzec, ponieważ stary patch 1.21 jest już przeorany przez cheaterów... CO TAM SIĘ DZIEJE NA SERWACH! O_O Wars>Crysis
Skymad napisał/a:
- stopnia trudności
to zalezy co wybierzesz, 4 poziomy trudności.
Skymad napisał/a:
- urozmaicenia rozgrywki
urozmaiceniem rozgrywki jest MP xP jesli chodzi o SP to podstawka jest bardziej urozmaicona, to w niej masz okazje spotkać się oko w oko z obcymi. Crysis > Wars
Jeśli interesuje cię SP - Crysis, ale jesli spędzisz większość czasu na MP to Wars.
Nick w GPGNet: -_Ghost_-
Klan: TheKillPoint TKP Pomógł: 4 razy Wiek: 17 Dołączył: 12 Lip 2007 Posty: 280 Skąd: Ziemia Obiecana xD
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 16:37
Dzięki za wszystko, kupiłem Warheada za 49,90zł w Empiku. Wiem, można było taniej, ale po szkole nie chciało mi się BTW Jeśli ktoś gra w Crysis Wars, niech poda swój login