Gamescom - nowa garść informacji o sequelu SupComa?
Od środy do niedzieli w Kolonii będą trwały największe europejskie targi gier komputerowych - Gamescom. Poza dziesiątkami różnych tytułów, które na nich się pojawią, znajduje się też Supreme Commander 2. Czekamy więc na nowinki z prac nad sequelem.
Ze złych wiadomości - na targach będzie pokazana kolejna gra z serii Command and Conquer. Jak pamiętamy, CnC:Tiberium Wars był jednym z przyczyn niewykorzystanego potencjału SupComa...
Z innych nowinek, Gas Powererd Games dołączyło do PC Gaming Alliance - organizacji zrzeszającej game developerów wydających głównie gry na peceta, a nie na konsole.
Nick w GPGNet: reggirT
Wysłany: Pon 17 Sie, 2009 17:54
Gdy tak pomyślę, że obok nowego Supcoma będą wydane inne, duże [albo i większe] gry, to nasuwa się mi cytat robala z Worms Armagedon, gdy na jego głowie wyląduje Banan albo Święty Granat Ręczny...
Cytat:
POMOCY!!!
Ale z drugiej strony dobrze, że jednak Supcom idzie naprzód, że nie stoi w miejscu.
Tylko te dwa śmiecie wymsknęły się do neta. Mogliby chociaż puścić w neta jakieś materiały....Dobra co widać? Zredukowali ilość polygonów na jednostke kosztem bajerodupowatych plansz. Poprzednio było widać że będzie "naval" - ciekawe czy pod taflą wody też będzie "pseudosuper przestrzenny drugi plan". Poza tym że prawie nic tu nie widać wydaje mi się że te wolno lecące pociski wyglądają dupowato, nie mają powera...wiecie co? trochę lipa...
A z nowości to podobno będzie można wypuścić jednostkę ukończoną w 51% do walki, z ryzykiem awarii proporcjonalnym do stopnia "niegotowości" tej jednostki....i nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale zmienią się surowce...
_________________ złamanie regulaminu - pkt. 2 paragraf B
Nick w GPGNet: Kris_Dourel
Klan: Looking For Party [LFP] Pomógł: 22 razy Wiek: 17 Dołączył: 04 Maj 2007 Posty: 1603 Skąd: brać warny?
Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 17:06
Tak, wiemy o tym już dawno. Im wcześniej jednostka wyjdzie tym ma większe szanse na zepsucie się w polu bitwy, Expy robią się w fabrykach więc można je wypluwać dużo wcześniej. Co do surowców to płacisz z góry za jednostkę a nie tak jak teraz, budowa pobiera ci odpowiednią ilość masy na sek. I nie będzie ograniczen, magazynów, i t p.
Nick w GPGNet: SeliG_pl
Nazwa w steam: SeliG_pl Pomógł: 3 razy Wiek: 20 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 283 Skąd: wieś Zgorzała
Wysłany: Nie 23 Sie, 2009 19:37
no ja się dopiero teraz o tym dowiedziałem ale w sumie to i tak nie ma sensu wypuszczac do walki niedorobionej jednostki ;P w akcie desperacji to i tak mija się trochę z celem, bo nie po to wykosztujemy się jednorazowo zeby wypluc jakąś nieskonczoną kupkę z faby
Ostatnio zmieniony przez SeliG_pl Nie 23 Sie, 2009 19:56, w całości zmieniany 1 raz