PRAWIE NA WSZYSTKIE PROBLEMY WYSTARCZA JEDEN-KILKA REINSTALóW GRY!
Kilka uwag
1. THQ wypuszcza z każdym patchem specjalną wersję na podstawową wersję gry. W przypadku wersji językowej angielskiej nie ma problemu jednak CD projekt wypuścił w Polsce wersję poprawioną co oznacza, że pakiet patchy jest nam całkowicie NIEprzydatny.
2. Zawsze daj szanse GPGnetowi aby zupdate'ował sam siebie i grę, może to być wolniejsze jednak jest skuteczniejsze.
3. Jeżeli reinstal gry nie pomógł, zawiodły wszystkie inne środki i chcesz poprosić o pomoc na forum postaraj się jak najdokładniej opisać problem: powiedz jaką masz wersję gry, czy wyskakuje error (o jakiej treści), jaki masz system operacyjny itp.
Patche GPG
1.
Q: Jaką mam wersję?
A: Wejdź w Pomoc -> O GPGnet:Supreme Commander. Jest tam podana wersja.
2.
Q: Patch mi się nie instaluje/nie sciąga
A: Jeśli masz polską wersję gry - spróbuj ściągnąć TEN plik. Podmień go z plikiem o tej samej nazwie znajdującym się w katalogu głównym gry.
Jeśli to nie pomoże, lub masz innojęzyczną wersję gry, pomoże tylko przeinstalka gry (choć w wersji angielskiej problem ten właściwie nie występuje)
3.
Q: Zamiast przycisków na dole GPGnetu (skarbnica, dołącz do gry) mam szare prostokąciki.
A: Ściągnij najnowsze patche od GPGnetu (przeloguj się, a jeśli to nie pomoże - przeinstaluj grę).
4.
Q: Ściągam i instaluje ten sam patch bez końca.
A: Sprawdź punkt 1.
5.
Q: Czekam całe wieki, aż GPGnet się uruchomi, a to nie następuje.
A: Spróbuj wyłączyć antywirusa lub firewalla. Jeśli korzystasz z innej przeglądarki internetowej niż Internet Explorer, możliwe, że będziesz ją musiał czasowo usunąć, aby przywrócić IE jako domyślną przeglądarkę.
Patche do gry
1.
Q: Jaką mam wersję?
A: Odpal grę. W menu głównym, w którymś w rogów jest podana wersja.
2.
Q: Patch mi się nie instaluje/nie ściąga/w połowie instalacji wyskakuję błąd
A: Jeśli masz polską wersję gry - spróbuj ściągnąć TEN plik. Podmień go z plikiem o tej samej nazwie znajdującym się w katalogu głównym gry.
Jeśli to nie pomoże, lub masz innojęzyczną wersję gry, pomoże tylko przeinstalka gry (choć w wersji angielskiej problem ten właściwie nie występuje)
3.
Q: Ściągam i instaluje ten sam patch bez końca.
A: Sprawdź punkt 2.